El cas de les escoltes telefòniques il·legals del News of the World ha acabat amb diferent veredicte per als seus exdirectors: Rebekah Brooks ha estat absolta, mentre que el seu successor Andy Coulson ha estat declarat culpable, pendent encara de determinar-se la pena que se li imposarà.

Coulson ha estat declarat culpable de conspirar per interceptar trucades telefòniques entre els anys 2000 i 2006, fet que ha provocat les disculpes “sinceres” del primer ministre britànic, David Cameron, qui l’havia fitxat com a director de comunicacions del Govern. Durant el procés, Cameron ha intentat mantenir-se’n al marge, però el seu nom s’ha vist igualment esquitxat perquè és amic personal tant de Coulson com de Brooks, que durant el judici va transcendir que ambdós havien mantingut una aventura de manera intermitent durant diversos anys

Rebekah Brooks va dirigir el diari de 2000 a 2003, i va cedir el testimoni per passar a dirigir The Sun i, posteriorment, directora executiva de News International, fins que va haver de dimitir pel cas de les escoltes.

Per la seva part, Coulson va deixar la direcció del NoW el gener de 2007, després que el responsable de la informació sobre la casa reial, Clive Goodman, admetés haver realitzat escoltes il·legals. Quatre anys després, però, es va descobrir que les escoltes telefòniques no es van limitar a Goodman, i el març de 2011 Coulson va dimitir com a cap de premsa de Cameron. El NoW va tancar el juliol del mateix any.

A banda, en la sentència feta pública aquest dimarts, també han estat absolts el marit de Brooks i la seva assistent, ambdós acusats d’obstrucció a la justícia; així com el director de seguretat del News of the World, Mark Hanna, i l’exdirector gerent de la publicació, Stuart Kuttner.

L’octubre de 2013 ja s’havien declarat culpables els exdirectors adjunts Greg Miskiw i James Weatherup, i l’exredactor en cap Neville Thurlbeck.