La directora general delegada de l’Audiovisuel Exterièur de la France (AEF), Christine Ockrent, ha estat acusada d’espiar al seu número 1, el president de la corporació, Alain de Pouzilhac, i a diversos dirigents i periodistes de la cadena. Feia mesos que la relació entre els dos màxims responsables de l’AEF s’havia deteriorat notablement arran del comiat de dos col·laboradors pròxims a Ockrent.

L’AEF és el holding que integra France 24, Radio France Internacional i part de TV5 Monde. Més enllà de les acusacions d’espionatge a Ockrent, la trama real de la televisió pública francesa també té elements de lluites de poder, pirates informàtics i fins i tot implicacions polítiques.

Així, després de la publicació a la premsa francesa de diverses informacions confidencials sobre la delicada situació financera de l’empresa, Pouzilhac va ordenar una investigació per aclarir les filtracions que han revelat l’acció d’un pirata al sistema informàtic i el robatori de dades personals i mails privats.

La investigació assenyala a Candice Marchal, col·laboradora pròxima a Christine Ockrent i mà dreta seva a l’AEF, a qui s’acusa d’haver accedit des de casa seva a bases de dades privades amb informació del gegant audiovisual.

En un principi va negar les acusacions, però més endavant va admetre-les tot i que va voler deixar clar que havia entrat amb la seva pròpia clau d’accés i amb “finalitats personals” perquè estava preocupada pel seu futur professional. Però la realitat és que el seu ordinador contenia més de dos milions de fitxers amb informacions confidencials sobre treballadors de l’empresa i especialment el president de l’ens.

Es tracta d’informacions que no tenen res a veure amb ella i que Marchal ha assegurat que no sap com han anat a parar al seu ordinador. Però segons el setmanari Marianne, Christine Okcrent estava al corrent via mail de tot el que passava a la redacció. Amb tot, Okcrent ha denunciat a aquesta publicació per “difamació” i ha afirmat que “és ridícul que la número dos d’un grup pugui orquestrar una trama d’espionatge així”.

Font: El Mundo