L’Oficina Federal Antimonopoli d’Alemanya ha prohibit la creació d’una plataforma de descàrregues de vídeo a través d’internet que anaven a constituir els dos grans grups de televisió privada del país germànic, ProSiebenSat1 i RTL.

L’organisme públic alemany, amb seu a Bonn, considera que els dos grups televisius no han aconseguit acabar amb els seus dubtes sobre els efectes de la iniciativa en matèria de competència amb altres mitjans audiovisuals.

Així, ProSiebenSat1 i RTL ni han dissipat les reserves que generava l’operació ni s’han mostrat disposades a fer els canvis que ha exigit l’Oficina Federal Antimonopoli. Els requisits que exigia eren obrir la plataforma des del punt de vista tècnic i permetre a altres cadenes afegir-se a la iniciativa.

“La creació d’una plataforma comuna no faria sinó reforçar el duopoli dominant en el mercat publicitari de televisió dels dos grans grups d’emissores”, afirmava l’organisme antimonopoli alemany en un comunicat emès per justificar la prohibició de l’operació.