La Cambra de Diputats d’Argentina ha aprovat un projecte de llei que declara d’interès públic la fabricació, comercialització i distribució de paper per a diaris. La iniciativa ara s’ha de discutir al Senat, que també compta amb majoria oficialista.

El projecte de llei va ser aprovat un dia després que la Societat Interamericana de Premsa (SIP) mostrés la seva preocupació i rebuig al projecte, en considerar que suposa una amenaça per a la llibertat de premsa.

Així, el document aprovat pels diputats estableix que l’empresa Papel Prnsa, l’única fabricant de paper per a diaris d’Argentina, haurà d’operar a plena capacitat operativa i presentar cada tres anys un pla d’inversions per satisfer la demanda interna.

Papel Prensa està formada pel grup Clarín (49%), l’Estat (un 27,46% de forma directa i un 0,62 a través de l’agència Télam), La Nación (22,49%) i tercers (0,43%).

Cal recordar que l’any passat, l’Estat va presentar una demanda per la presumpta apropiació il·legal de Papel Prensa per part dels dos principals diaris durant la dictadura militar (1976-1983). Clarín i La Nación van rebutjar les acusacions i van denunciar que eren víctimes d’un atac del Govern contra la llibertat d’expressió.

Font: Efe