El passat dimarts, el Govern argentí va tirar endavant un decret que prohibeix la publicació d’anuncis d’índole sexual en qualsevol mitjà de comunicació. Segons la presidenta Cristina Fernández de Kirchner, la nova normativa és “un gegantí pas contra la doble moral i la hipocresia que regna molts cops en alguns sectors sobre aquesta qüestió”.

Per a la presidenta, no es tracta de “condemnar” les dones que exerceixen la prostitució, sinó als mitjans que publiquen aquests anuncis i “instrumentalitzen l’explotació sexual”. Entre aquests mitjans es troben Clarín, La Nación, Crónica o Diario Popular.

Així, Fernández va criticar als mitjans que “denuncien a les seves primeres planes el problema del tràfic de dones i a les pàgines d’anuncis es lucren dels avisos d’ofertes sexuals”.

La nova legislació argentina no prohibeix l’exercici de la prostitució, sinó que penalitza el fet de promoure, facilitar, desenvolupar o obtenir profit de qualsevol forma de comerç sexual. Ara el Ministeri de Justícia ha de reglamentar les sancions que hauran de pagar els mitjans en cas de vulnerar la nova normativa.