La periodista Viktoria Marinova, directora i presentadora el programa informatiu Detector al canal privat regional TVN, va ser trobada aquest cap de setmana assassinada i violada en un parc de la ciutat de Ruse, al nord de Bulgària.

Malgrat el cos es va trobar dissabte, fins diumenge no se la va poder identificar, a causa dels cops rebuts al rostre. La mort de la jove de 30 anys va ser per traumatisme cranial.

La Fiscalia de la regió treballa amb diverses hipòtesis, entre elles que l’assassinat estigui relacionat amb la seva feina de periodista.

En el darrer programa, el 30 de setembre, Marinova va abordar un suposat frau amb fons de la Unió Europea per part d’un grup d’empreses privades. Els periodistes de Bivol i Rise Project que van destapar el cas, entrevistats en el reportatge de TVN, fa un parell de setmanes van rebre amenaces.

Reporters Sense Fronteres, a més de demanar una investigació “seriosa i exhaustiva” per identificar els autors de l’assassinat, també ha reclamat protecció policial als periodistes que han treballat en el cas.