El número d’aquesta setmana del setmanari satíric francès Charlie Hebdo és un monogràfic sobre les eleccions a Tunísia on, per a l’ocasió, rebateja la publicació com a Charia Hebdo i nomena el profeta Mahoma redactor en cap del número especial que “celebra” la victòria partit islamista Ennahda. A la portada, la caricatura de Mahoma diu “cent fuetades si no et mors de riure”.

Aquest dimecres a la matinada, hores abans de que la publicació arribés al quiosc, les seves oficines a París han estat atacades amb còctels molotov. L’incendi produït, però, no ha provocat cap ferit i, tot i fer malbé tots els equips i deixar inservibles les oficines, no ha impedit que el número arribés als quioscs. A més, el web de Charlie Hebdo també va patir un atac informàtic. Segons els responsables de la revista, tot plegat està directament relacionat amb la publicació del número, pel qual ja havien rebut insults i amenaces a través de les xarxes socials. De moment, els treballadors s’han traslladat a les instal·lacions de Libération per continuar treballant.

L’any 2006, la publicació satírica ja va rebre amenaces per reproduir les caricatures de Mahoma del diari danès Jyllands-Posten. De fet, va arribar a ser denunciada per injúries religioses, tot i que finalment va ser absolta en considerar-se que les caricatures no atacaven l’islam, sinó els integristes.