L’11 de juny, el diari imprès més venut d’Europa, el Bild, posarà un mur de pagament al seu web, el més visitat d’Alemanya. El sistema escollit és el freemium, amb continguts gratuïts i d’altres exclusius de pagament. D’entrada, els lectors podran escollir entre tres modalitats d’abonament mensual, de 4,99 euros, 9,99 i 14,99, que permetran accedir a diferents nivells de continguts.

Els subscriptors de l’abonament més car tindran cupons per bescanviar per l’edició en paper al quiosc. Per la seva part, els lectors de l’edició impresa tindran accés a la digital el dia que comprin el diari al quiosc gràcies a un codi que s’imprimirà en cada exemplar.

A més, a partir d’agost, el Bild oferirà un servei addicional de 2,99 euros mensuals per accedir a la cobertura multimèdia dels partits de la lliga alemanya de futbol.

“El periodisme independent té possibilitat de sobreviure en l’era digital, igual que la premsa escrita clàssica, si es finança amb la publicitat i les vendes”, ha assegurat el president del grup Axel Springer, Andreas Wiele.

El Bild fa el pas de cobrar pels continguts a internet prenent l’experiència d’altres mitjans del grup, com el periòdic Die Welt, que des de l’any passat fa pagar per accedir a alguns continguts.