Hores abans de cometre el doble atemptat del passat dissabte a Oslo, Anders Behring Breivik va enviar per mail a la policia un manifest de 1.500 pàgines on, entre d’altres, explicita la seva intenció d’atacar convencions de mitjans, ja que les considerava objectius de “major atractiu” per a atacs de gran impacte.

De fet, Breivik va arribar a una conferència a Noruega organitzada per la fundació SKUP, i en destaca que la “lleugera o inexistent” seguretat la fan un blanc “perfecte”, i inclou detalls d’un potencial atac.

Al llarg del manifest, que duu per nom 2083: una declaració europea d’independència, Breivik critica els mitjans, però a més els hi dedica capítols sencers. En un passatge, l’autor del doble atemptat afirma que el 99% dels periodistes donen suport al multiculturalisme i, per tant, partidaris de la “colonització islàmica d’Europa”. També diu que els periodistes formen part  de “l’elit intel·lectual marxista/multicultural de la cultura d’Europa Occidental”.

El manifest inclou una anàlisi de la distribució i la situació financera de diversos diaris noruecs. Un d’ells, Verdens Gang (VG), el més important del país, va veure com la seva seu quedava malmesa per la bomba posada per Breivik, doncs es troba davant de la seu governamental

Font: Jourmalism.co.uk