La matinada de divendres van explotar diversos artefactes incendiaris a l’exterior dels domicilis de cinc coneguts periodistes grecs, tots de la regió d’Attica, on es troba Atenes. Els dispositius, de fabricació casolana, formats per dues petites bombones de gas propà, no van produir ni danys humans ni greus danys materials, segons informa la Directa.

Els professionals afectats són Andonis Skylakos, director de l’agència de notícies pública AMNA; Chhristos Konstas, antic presentador del canal privat Alter i actual portaveu dels fons de privatitzacions; Petros Karsiotis, presentador del canal privat Alpha; Andonis Liaros, de la cadena de televisió Mega i excandidat del PASOK, i Giorgos Ikonomeas, presentador de la mateixa televisió.

Segons el setmanari, el denominador comú entre els cinc professionals és la seva trajectòria en mitjans amb connexions amb els poders polítics i econòmics i que han estat subjectes d’escàndols mediàtics per la manipulació i la cobertura esbiaixada dels esdeveniments político-socials del país.

La policia grega i els propis mitjans han començat a alimentar la tesi de que darrere dels atacs es troben grups anarquistes o d’extrema-esquerra, arribant a acusar el principal partit de l’oposició al parlament grec, Syriza, de promoure amb el seu discurs i posicionament aquests tipus de violència, assenyala la Directa.