El director general de la Policia, Frédéric Péchenard, i el director central del Contraespionatge Interior, Bernard Squarcini, propers al president Nicolas Sarkozy, han de comparèixer davant la justícia per un presumpte espionatge a tres periodistes del diari Le Monde. La magistrada Sylvia Zimmermann també hauria cridat a declarar al fiscal de Nanterre, Philippe Courroye (íntim amic del president francès) i a la seva adjunta, Marie-Christine Daubigney, per haver autoritzat la vigilància telefònica.

La demanda del diari francès és de l’any passat, quan suposadament van ser intervinguts els telèfons d’alguns periodistes que estaven investigant l’escàndol que rodeja la multimilionària Liliane Bettencourt, acusada d’haver finançat il·legalment el partit de Sarkozy, UMP, a canvi de favors fiscals.

Segons Le Monde, el contraespionatge va buscar l’origen de les filtracions que van possibilitar la publicació, al juliol del 2010, detalls sobre la declaració davant la policia de Patrice de Maistre, gestor de la fortuna de Bettencourt, que admetia els favors concedits per Éric Woerth, exministre de Treball.

Font: Agències