Benjamin Hall, Oleksandra Kuvshinova i Pierre Zakrzewski.

El reporter gràfic irlandès Pierre Zakrzewski i la periodista ucraïnesa Oleksandra Kuvshinova van morir dimarts hores després que el vehicle en el qual viatjaven va ser tirotejat per l’exèrcit rus a Hórenka, als afores de Kíiv. Zakrzewski, de 55 anys, treballava com a càmera per a Fox News des de feia molts anys, i Kuvshinova, de 24, ho feia com a productora de la cadena per primer cop. En l’atac també va resultar ferit el seu company, el periodista anglès Benjamin Hall.

Amb Zakrzewski i Kuvshinova ja són quatre els professionals de la informació que han mort exercint a Ucraïna des de l’inici de la invasió per part de Rússia. Anteriorment ho van fer el càmera ucraïnès Ievgueni Sakun, de la cadena Kyiv Live TV (el 2 de març, en el bombardeig de la torre de comunicació de Kíiv), i el periodista i documentalista estatunidenc Brent Renaud (el 13 de març, quan el vehicle on viatjava va ser tirotejat a Irpín).

A banda, el periodista ucraïnès Viktor Dudar també va morir en la guerra, però en el seu cas ho va fer com a combatent a prop de Mikolaiv el 6 de març.

Es calcula que des de l’inici de la invasió russa també han resultat ferits de diversa consideració prop de la quarantena de professionals de la informació.