El Centre Knight per al Periodisme a les Amèriques de la Universitat de Texas organitza els dies 1 i 2 d’abril a Austin (Texas) el dotzè Simposi Internacional de Periodisme Online (ISOJ, en les seves sigles en anglès). Enguany, les jornades giraran entorn al futur del periodisme digital i preguntes que ara mateix estan sobre la taula com ara si s’ha de cobrar per la informació, les xarxes socials, el periodisme sense ànim de lucre o els desafiaments del periodisme digital.

Executius de mitjans, periodistes i acadèmics d’Amèrica, Àsia, Àfrica i Europa debatran aquests temes en aquest certamen anual organitzat des de 1999 pel professor Rosental C. Alves, càtedra Knight de Periodisme Internacional i director del centre que porta el mateix nom.

Hi participaran directius de NPR, CNN.com i Patch.com, i hi haurà també presentació a càrrec de membres de mitjans líders en periodisme digital com ara BBC News, The New York Times, The Washington Post i el grup Reforma de Mèxic. Les presentacions giraran sobre les innovacions a la indústria, models econòmics, tecnologia i disseny, entre d’altres.

El simposi compta amb el suport de la Fundació Knight, el diari Dallas Morning News i la facultat de Comunicacioó de la Universitat de Texas.