El Govern del Regne Unit ha anunciat la seva intenció de privatitzar Channel 4, amb l’argument que la propietat pública l’està llastrant en el canviant sector audiovisual, cosa que fa perillar la seva supervivència, i d’aquesta manera podria competir amb les grans plataformes d’streaming.

Segons el diari The Telegraph, l’Executiu estima que la subhasta de Channel 4 s’iniciarà la primavera de 2023 i que el el procés de privatització clourà a principis de 2024, abans de les properes eleccions generals, previstes per al maig.

Channel 4 es va crear el 1982 com a alternativa a la BBC One i la BBC Two, però està finançada a través de la publicitat, i no mitjançant les llicències que abonen les llars.

La direcció de la cadena ha mostrat la seva decepció al constatar que el Govern de Boris Johnson no hagi tingut en compte els arguments contraris a la privatització que van plantejar en el procés de consultes realitzat abans de prendre la decisió.

Des de Channel 4 se sosté que es va presentar una “alternativa real” a la venda que garantia la “futura estabilitat financera” de la cadena, alhora que continuava oferint un servei públic i contribuint a impulsar les indústries creatives.