La nova ministra de Cultura i Comunicació, Aurélie Filippetti, va anunciar aquest dimecres que la designació dels responsables de les televisions i les ràdios públiques deixaran de dependre del Govern de tot i seran nomenats pel Consell Superior de l’Audiovisual (CSA), el qual serà escollit pel Parlament. “Tindrem per fi una elecció transparent i democràtica”, va assenyalar en una entrevista a la televisió pública France 2, on va avançar que la reforma es realitzarà abans d’acabar l’any.

Així doncs, seran les comissions d’assumptes culturals de l’Assemblea Nacional i del Senat les que escolliran els membres de l’ens regulador, al qual se li modificarà el nom i l’estructura.

A més, Filippetti va remarcar que cal “garantir el finançament” de France Télévisions, per a la qual cosa s’ha de “trobar un model econòmic” en un nou entorn amb proliferació de nous canals. En aquest sentit, va apuntar que la tornada de la publicitat a partir de les 20 h a la televisió pública no és una prioritat, i que de moment s’estan estudiant diverses possibilitats, tot i que no va especificar quines.

Amb tot, la decisió restarà pendent del procediment obert per la Comissió Europea (també contra Espanya, que es va basar en el model francès) contra la taxa imposada sobre els operadors de telecomunicacions per finançar la televisió pública.

Font: Efe