El ministre britànic d’Empresa, Vince Cable, ha expressat la seva intenció de fer tot el que estigui a les seves mans per impedir que el magnat australià Rupert Murdoch aconsegueixi el control de BSkyB, el principal operador de televisió de pagament del Regne Unit. Les intencions del ministre britànic han transcendit després que dos periodistes de The Daily Telegraph es fessin passar per militants del Partit Liberaldemòcrata –al que pertany el ministre– i gravessin la conversa.

Segons la BBC, a la conversa s’escolta a Cable dir “he declarat la guerra al senyor Murdoch. Crec que guanyaré. No ho he polititzat perquè és una qüestió legal. Està intentant prendre el control de BSkyB. És un accionista minoritari i vol ser majoritari (…) L’he bloquejat utilitzant els poders que tinc”. Cable afegeix que “per a la gent que sap el que està passant, això és una cosa grossa, grossa”.

El ministre britànic d’Empresa va encarregar a Ofcom, l’organisme regulador dels mitjans de comunicació al Regne Unit una investigació sobre la proposta de compra per part de Murdoch, expressant la seva preocupació per l’impacte que podria tenir en l’àmbit de la llibertat d’expressió i en la capacitat dels consumidors d’escollir entre diverses opcions.

Els resultats de la investigació seran a mans de Cable abans que acabi l’any i haurà de decidir si remet l’assumpte a consideració de la Comissió de la Competència. Si finalment aquesta comissió revisa el tema, el mateix Cable serà l’encarregat de prendre la decisió final sobre l’operació, que ja ha rebut el vist-i-plau de Brussel·les.

L’objectiu de Murdoch, que ara té el 39% de BSkyB, és adquirir el 61% restant.

Font: Efe