L’editora de The New York Times ha posat en marxa una pàgina web en xinès amb l’objectiu de créixer més entre els lectors internacionals. cn.nytimes.com, de moment en versió beta, produirà una trentena de peces informatives diàries sobre temes d’interès nacional, internacional i cultural, així com alguns articles d’opinió.

El contingut serà una barreja de traduccions dels millor articles del New York Times amb textos originals realitzats per periodistes xinesos col·laboradors, segons va explicar el diari en un comunicat. D’aquesta manera, pretén fer-se un forat entre la classe mitjana xinesa.

El diari novaiorquès diu ser conscient dels “problemes de censura” als que es pot enfrontar (les autoritats xineses ja havien bloquejat amb anterioritat determinats articles), però assegura que no té intenció d’esdevenir un mitjà “oficialista”, i espera que el Govern del país sigui “receptiu” amb el projecte.

Amb la posada en marxa d’aquesta pàgina en xinès, el NYT segueix el camí d’altres diaris com The Wall Street Yournal o The Finantial Times.