Després que Al Jazeera llancés una unitat de filtracions anònimes a l’estil WikiLeaks farà un mes, ara sembla que el diari The New York Times estaria plantejant-se seguir els seus passos i obrir-ne una de pròpia.

Com WikiLeaks i la Al Jazeera Transparent Unit, la unitat del diari nord-americà permetria als usuaris enviar arxius a través d’un sistema xifrat en el que no es registra la seva informació personal. Amb tot, encara no hi ha res concret, segons l’editor del New York Times, Bill Keller. Aquest explica que un grup de periodistes, assessorats per la unitat d’investigació i el departament legal, han estat establint opcions per crear una unitat per publicar filtracions.

El diari, que ha treballat directament amb WikiLeaks i el seu fundador, Julian Assange, hauria vist una altra via de creixement. Amb un mes de vida, la unitat d’Al Jazeera està rebent força atenció des de que ha començat a informar sobre els més de 1.700 arxius classificats relacionats amb el conflicte Palestina i Israel.

La creación de esta unidad de filtraciones es una respuesta directa al crecimiento de WikiLeaks, ya que ‘The New York Times’ ha trabajado con la organización secreta y con su fundador, Julian Assange, mano a mano.