L’empresa editora del New York Times emetrà bons per valor de 200 milions de dòlars (uns 144 milions d’euros) per pagar el deute que manté amb el magnat mexicà Carlos Slim. Es tracta de bons preferents amb venciment l’any 2016 que l’empresa pretén utilitzar, segons ha comunicat, amb finalitats corporatives, a més de per impulsar una nova estratègia de refinançament que passa per repagar el deute i altres obligacions financeres.

L’empresa editora del NYTimes ja va anunciar el passat 4 d’octubre la seva intenció de tornar el més aviat possible el préstec de 250 milions de dòlars que el multimilionari mexicà els hi va concedir el gener de l’any passat. Aquest préstec, amb un tipus d’interès del 14% i amb venciment l’any 2015, li costa a l’editora del diari novaiorquès 35 milions de dòlars a l’any en interessos.

Carlos Slim, propietari de Telmex i América Móvil, i una de les persones més riques del món, és el principal accionista de la companyia al controlar el 7% de les accions.

Per la seva banda, The New York Times Company va publicar ara fa dues setmanes els seus resultats empresarials. Durant els primers nou mesos de 2010 els seus ingressos van ser un 1,6% inferiors que els del mateix període de l’any anterior per la caiguda de les vendes i dels ingressos per publicitat.