Després de dues vagues, els blocaries de The Huffington Post han anat una mica més enllà. Jonathan Tasini, sindicalista i col·laborador de The Huffington Post ha presentat una demanda col·lectiva en un jutjat de Manhattan contra el diari, Arianna Huffington, i AOL.

Els blocaires acusen el digital i a la seva fundadora d’enriquir-se indegudament i no repartir beneficies amb els de col·laboradors que escrivien gratuïtament després de la venda a AOL per 231 milions d’euros a principis d’any. Segons Tasini, amb aquesta operació molts blocaires tenien l’esperança que serien finalment remunerats. El demandant, que va escriure més de 250 posts al web del HuffPost, calcula que al mitjà hi van col·laborar unes 9.000 persones sense cobrar res. Els 72 milions correspondrien a un terç de la venda del digital a AOL.

Des del Huffington Post es considera que qualsevol demanda col·lectiva està infundada, ja que, diuen, els blocaires utilitzen el digital per fer arribar les seves idees i punts de vista al màxim de persones possible.

Jonathan Tasini , que ja va guanyar un cas al 2001 contra The New York Times en defensa dels col·laboradors per un tema de drets d’autor en paper i internet, considera s’ha de compensar a aquells que creen continguts.

“Mentre recol·lecta diners i construeix la seva marca, basada en llibres i discursos denunciant la creixent escletxa entre rics i pobres, la senyora Huffington actua, precisament, per empobrir als blocaires i crear una plantació en què els seus esclaus treballen per aixecar la seva fortuna”, ha afirmat Tasini.