Els dies 5, 6, 15 i 16 de novembre, els periodistes de la BBC han estat convocats a una vaga en protesta per la manca d’un acord amb la direcció sobre el pla de pensions. Segons el Sindicat Nacional de Periodistes (NUJ, sigles en anglès), seran els primers d’una sèrie d’aturades que podrien continuar durant el Nadal.

La convocatòria es va produir després que els treballadors rebutgessin amb un 70% dels vots la darrera oferta de l’empresa, que el sindicat considera que obligarà la plantilla a “pagar més, treballar més hores i rebre pitjors pensions”, segons va denunciar el seu secretari general, Jeremy Dear.

La BBC planeja limitar a l’1% del salari el còmput per a les pensions a partir de l’abril del 2011, pel que fa a la part que l’empresa aporta al pla, a més de revaluar a la baixa la quantia del càlcul actual de les pensions. Per al NUJ, l’oferta de la direcció és un “robatori” que no deixa “una altra opció”.

La direcció justifica els canvis en la necessitat d’intentar pal·liar el dèficit del pla de pensions al qual s’enfronta la corporació pública des de fa anys, estimat en més de 1.500 milions de lliures (uns 1.720 milions d’euros). 

Els passats 5 i 6 d’octubre, també hi havia una convocatòria de vaga que finalment es va anul·lar per analitzar la nova proposat de la direcció de la cadena.