Els massius acomiadaments de periodistes i tècnics de diaris, ràdios i televisions que hi ha hagut les darreres setmanes ha mobilitzat els professionals grecs, que aquest dijous van iniciar una vaga de quatre dies. A més dels acomiadaments, les empreses han proposat retallades salarials del 15% durant tres anys per a tots els professionals que cobrin més de 1.200 euros al mes bruts (nets serien dues terceres parts).

Els sindicats ho rebutgen i denuncien que dels 7.000 periodistes del país, ja se n’han acomiadat uns 900. “La patronal intenta, juntament amb el Govern, suprimir tots els drets laborals i de seguretat social”, ha denunciat el comitè de coordinació dels sindicats grecs. Els sindicats explique que els professionals de la premsa ja han patit reduccions dels seus ingressos d’entre el 10 i el 30%, i que han empitjorat les condicions de treball.

La protesta, una de les majors de la història del país en el sector, ha deixat el país pràcticament sense cobertura informativa fins dilluns al matí. Els diaris tornaran a la circulació el dimarts.

Font: Dpa / Efe