El periodista de 56 anys Erik Izraelewicz ha estat nomenat nou director del vespertí francès Le Monde en substitució d’Eric Fottorino. La designació d’Izraelewicz va ser aprovada aquest dijous amb el 74% dels vots de la societat de redactors (SRM) del rotatiu francès.

Izraelewicz ha estat director de la redacció dels diaris francesos La Tribune i Les Échos, i ha exercit també com a redactor en cap del vespertí que ara passarà a dirigir.

La candidatura del nou director del prestigiós diari francès va ser acceptada el passat 7 de febrer pel consell de vigilància del grup, però no podia ser efectiva fins a rebre el vistiplau de l’assemblea general de l’SRM, antic accionista de referència de Le Monde.

Amb la ratificació del consell de vigilància i la posterior aprovació de l’assemblea de l’SRM es fa efectiva la petició del nou director de reclutar a deu nous periodistes per a la redacció de Le Monde.

Amb aquest canvi, l’òrgan directiu de la Societat Editora de Le Monde (SEM) i de Le Monde SA (LMSA) passa a estar integrat per Izraelewicz i per Louis Dreyfus, com a president.

La candidatura d’Izraelewicz va ser proposada el mes de gener pels nous accionistes majoritaris: l’empresari i mecenes Pierre Bergé, expresident de l’Òpera Nacional de París i cofundador d’Yves Saint Laurent; el banquer Matthieu Pigasse, i el fundador de l’operadora de telefonia mòbil Free, Xavier Niel.