L’Agence France-Presse (AFP) considera que els fotògrafs que comparteixen fotografies a Twitter i Twitpic automàticament n’està cedint els drets perquè qui vulgui les utilitzi.

Actualment, AFP s’enfronta a un judici a Nova York per unes imatges que un fotògraf va publicar a Twitter. Durant el judici, France-Presse va argumentar que el recent aclariment de Twitter sobre les condicions de servei atorguen als usuaris el dret a utilitzar el material que s’hi publica.

El fotògraf Daniel Morel, que va treballar a Haití, va publicar algunes de les seves imatges a Twitter a través de Twitpic. Un altre usuari, Lisandro Suero, va copiar les fotografies i les va oferir. L’agència de notícies francesa va utilitzar-les i, a més, es va servir de Getty Images per vendre-les a altres mitjans de comunicació, que van assenyalar a France-Presse i a Suero com a propietaris dels crèdits.

Eric Goldman, professor associat de Dret a la Universitat de Santa Clara, va assenyalar al seu blog que, després que Morel enviés algunes cartes reclamant els seus drets, AFP va presentar una “acció declaratòria” contra el fotògraf denunciant “difamació comercial”.

Font: ReadWriteWeb