La BBC ja té substitut per a l’actual director general, Mark Thompson, que deixa el càrrec al setembre (després dels Jocs Paralímpics de Londres): serà George Entwistle, que va entrar a la radiotelevisió pública el 1989 com a becari, i que des de fa un any és el director del departament de contingut multimèdia BBC Vision.

El nou director general serà l’encarregat de redactar els nous estatuts de la BBC (els actuals expiren el 2016), i d’aplicar el gruix d’un pla de reducció del 20% de la despesa ideat per Thompson, el qual implica la supressió de 2.000 llocs de treball fins al 2017, a més del tancament d’algunes oficines i la reducció de nova programació. Aquesta austeritat també arribarà a la remuneració del nou director, que cobrarà un salari brut anual de 540.000 euros, quan Thompson en cobra 804.000.

“Líder excepcional”

“George és un líder creatiu per a una organització creativa”, va destacar Christopher Patten, president del BBC Trust, l’òrgan de govern de la radiotelevisió pública. Sobre la seva elecció, va dir que Entwistle “tenia molts atributs que crèiem que un director general de la BBC hauria de tenir”.

Per la seva part, Thompson va assegurar que havia estat un “nomenament brillant”, i va destacar que Entwistle “ha demostrat ser un líder excepcional amb una comprensió intuïtiva de la radiodifusió del sector públic”.

“Mark Thompson serà difícil d’igualar, però és un privilegi que se m’hagi demanat dirigir el major organisme de radiodifusió del món”, va assenyalar el nou director general de la BBC.