L’associació d’editors belgues CopiePresse i Google han arribat a un acord que posa fi a sis anys de litigi que mantenien per la reclamació dels primers perquè el cercador pagués per incloure els seus continguts.

“En lloc de continuar discutint sobre interpretacions jurídiques, hem coincidit en la necessitat de deixar a un costat els greuges del passat en nom de la col·laboració. Aquest missatge és el que ens agradaria fer arribar als editors de tot el món: és millor per a tots que treballem junts en lloc d’enfrontar-nos”, va assegurar el director general de Google a Bèlgica, Thierry Geerts.

Amb l’acord, Google News tornarà a incloure en els seus resultats els mitjans associats a CopiePresse, majoritàriament diaris francòfons. “Considerem important assenyalar que no estem pagant als editors belgues i autors per incloure el seu contingut en els nostres serveis”, remarca Geerts.

El que sí hi haurà són una sèrie de col·laboracions bidireccionals. En concret, Google es compromet a anunciar-se als webs dels mitjans i a augmentar l’accessibilitat del contingut col·laborant en la seva distribució a plataformes mòbils. Per la seva part, els editors “optimitzaran” l’ús de productes del cercador, com ara AdWords, AdSense o AdExchange.

L’acord s’ha produït tot i que des de CopiePresse es continua pensant que el cercador violava els drets d’autor dels seus continguts, mentre que el Google opina que sí els respectava.

Actualment, el gegant d’internet té processos oberts pels mateixos motius a França, Alemanya o el Brasil.