A partir del 17 de febrer, Google tindrà a punt la nova versió del seu sistema operatiu Android 3.0 o HoneyComb, el software creat i pensat per disputar el domini del popular iPad d’Apple en el mercat de les tauletes informàtiques.

Les aplicacions de les tablets amb sistema operatiu de Google permetran incloure gràfics tridimensionals i utilitzar càmeres de fotos. “HoneyComb consisteix a portar la rapidesa associada a internet a les tauletes”, assegura Hugo Barra, director de productes per a mòbils de Google.

Honeycomb és l’actualització del seu predecessor, l’Android 2.3 (anomenat Gingerbread) que va estrenar-se el mes de desembre. Ara, HoneyComb ha redissenyat el seus fonaments per intentar treure el màxim partit a dispositius mòbils amb grans pantalles. La primera tauleta que sortirà al mercat equipada amb el sistema operatiu HoneyComb és la Motorola Xoom, que arribarà al mercat nord-americà el 17 de febrer.

L’Android 3.0 és un software lliure de Google que permet la realització de diverses tasques simultàniament i integra un sistema per tornar ràpidament a les últimes tasques executades. És apte per a gràfics en 3D i suporta teclat virtual, reproducció de vídeo a temps real des d’Internet, videotrucada i connexions amb altres dispositius equipats amb Bluetooth.

Visualment, la nova tecnologia aporta profunditat a la presentació dels catàlegs. Als habituals serveis de Google Maps, Gmail o Google Search, també afegeix el Google Body, un buscador de les parts del cos humà sobre un esquelet tridimensional.