El Govern holandès ha decidit reduir de 21 a 8 el nombre de canals estatals com a mesura per reduir el cost de la xarxa pública de radiotelevisió holandesa. La mesura, segons va informar la versió digital del diari Algemeen Dagblad, permetrà estalviar 200 milions d’euros.

El pla de l’executiu de La Haia és que els canals es fusionin per fer-los més atractius des del punt de vista de les inversions i el finançament futurs. La ministra holandesa d’educació, Marja van Bijsterveldt, del partit democratacristià (CDA), va explicar que van prendre la decisió després de l’última reunió del consell de ministres divendres passat.

El model de radiotelevisió pública holandès està pensat en l’actualitat per dedicar un canal a cada segment social que conforma la societat neerlandesa; és a dir, un espai per cada estrat polític, social i religiós. Així, existeixen canals públics per a protestants, catòlics, socialistes o conservadors, entre altres grups.

Aquesta concepció que fins ara ha marcat la radiotelevisió pública respon al desig de què tot el món tingui una manera d’expressar la seva opinió als mitjans.