L’organisme de control dels mitjans de comunicació del Regne Unit ha obert una investigació sobre el diari britànic The Daily Telegraph per presumptes gravacions en secret de converses de membres del Partit Liberal Demòcrata. El cas fa referència a uns comentaris de l’actual ministre britànic d’Empresa, Vince Cable, en què opinava sobre el Govern de coalició i sobre el magnat de la comunicació Rupert Murdoch, que van gravar en secret periodistes que es van fer passar per electors.

El president dels liberaldemòcrates, Tim Farron, ha enviat una carta a la Comissió de Queixes de la Premsa en què demana a aquest organisme que investigui els fets. En les declaraciones interceptades, Cable afirmava que la situació amb l’executiu de coalició era “com lluitar en una guerra”, i afegia que podria recórrer a l’“opció nuclear” de dimitir. El Daily Telegraph va publicar aquestes declaracions aconseguides suposadament per mitjà de gravacions il·legals.

Davant interlocutors que Cable comptava que fossin electors i que en realitat eren periodistes del Telegraph, el ministre britànic d’Empresa va indicar que havia declarat la guerra a l’imperi de mitjans de Rupert Murdoch.

Vince Cable sosté que el diari ha soscavat completament la tasca dels diputats, mentre que el rotatiu defensa que la història que va publicar “era d’interès públic”.