El fill de Rupert Murdoch ha dimitit dels càrrecs directius que ocupava a les empreses editores de The Times, The Sunday Times i The Sun, totes pertanyents a NewsInternational (filial britànica de News Corporation), grup que encara presideix.

Així ho indiquen uns documents fets públics aquest dimecres pel registre mercantil britànic, tot i que la renúncia es va produir el passat mes de setembre. Ara, els càrrecs de Murdoch fill són assumits per Tom Mockridge, qui al juliol ja va substituir Rebekah Brooks quan aquesta va dimitir com a consellera delegada de News International.

La dimissió de James Murdoch s’interpreta com una conseqüència més del cas de les escoltes il·legals de News of the World, pel qual el fill del magnat australià ja ha hagut de comparèixer dues vegades davant el Parlament britànic. Ara els mitjans del Regne Unit especulen amb què podria rebre pressions per abandonar també el càrrec de president de BSkyB en la junta d’accionistes de la setmana vinent.

A banda de president de News International, el fill de Rupert Murdoch continua com a director general de NI Goup Limited i Times Newspapers Holdings, la junta editorial establerta el 1981 per assegurar la independència del rotatiu.

Font: Efe