La que havia de ser la gran aposta de la televisió després de l’alta definició, que no s’ha acabat d’implantar, sembla que es desinfla. La BBC ha decidit suspendre el servei de 3D “indefinidament” per la “manca de gana del públic” per la tecnologia. Fa tres setmanes, el canal estatunidenc ESPN també va anunciar que, després de tres anys, a finals del 2013 acabarà amb les emissions en tres dimensions per la falta d’interès dels espectadors.

La televisió pública britànica va iniciar en proves les emissions en 3D el 2011 per a alguns espais, i les finalitzarà el proper novembre amb un especial de la sèrie Doctor Who. Després, restarà en guaret com a mínim fins al 2016. “Veurem quan acabi la recessió, si pot haver-hi una major assimilació dels aparells, però crec que la BBC esperarà a veure què passa. És el moment per fer una bona pausa”, ha assegurat la cap de continguts 3D de la BBC, Kim Shillinglaw, en una entrevista a Radio Times.

Segons ella, els espectadors troben que mirar la televisió en 3D és “bastant molest”, i explica que, dels 1,5 milions de televisors en tres dimensions que hi ha al Regne Unit, la majoria no miren la programació que s’emet en tecnologia estereoscòpica, ni tan sols els passats Jocs Olímpics. Per a Shillinglaw, el resultat “decebedor” del 3D a la televisió té a veure amb què el públic es concentra de manera diferent a per exemple quan va al cinema.

A l’Estat espanyol, només el 2% dels televisors és 3D, segons un estudi de GfK de finals d’any, i la programació pràcticament es limita a Canal+ i TV3, que en va ser pionera amb la gravació el 2010 de l’espectacle teatral Llits.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram