La radiotelevisió pública britànica ha anunciat la cancel·lació del seu ambiciós projecte Digital Media Initiative (DMI), el qual pretenia crear un sistema de producció digital vinculat al seu arxiu. Per al director general de la BBC, Tony Hall, que va assumir el càrrec a principis d’abril, la radiotelevisió ha “malgastat” els 115 milions d’euros invertits en el projecte des de que es va posar en marxa l’octubre del 2008.

“Em preocupa molt la manera com hem gestionat aquest projecte i el desenvolupament del procés de revisió que s’ha posat en marxa per esbrinar què va fallar i quines conclusions podem extreure”, va declarar Hall la setmana passada. Segons ell, iniciatives “ambicioses” com la del DMI sempre comporten “el risc que fracassin”, cosa que no implica que no s’hagin d’intentar, tot i que amb un control “més estricte”.

Un dels membres del consell d’administració de la BBC, Anthony Fry, anteriorment havia lamentat el fet que el DMI havia generat “pocs o cap actiu” per a la corporació. En una carta remesa al Comitè de Comptes Públics que va investigar l’assumpte, Fry va explicar que el software i el hardware desenvolupat pel DMI “només podia ser utilitzat per la BBC quan el projecte es conclogués”. Per això, segons ell la cancel·lació del projecte “equival a tirar els diners a l’escombraries”.

Font: Efe