De cara al 2030, la BBC preveu tancar el servei de transmissió tradicional de televisió i ràdio i oferir els seus continguts únicament a través d’internet, transformant-se en una plataforma de vídeo i àudio digital. Així ho va anunciar la setmana passada el director general del mitjà públic britànic, Tim Davie, en un discurs davant la Royal Television Society.

“L’apagada de les transmissions arribarà amb el temps, i hauríem de ser actius en la planificació per quan passi”, advertia Davie.

El nou model preveu una oferta en línia personalitzada, segurament a través d’una aplicació, que combinarà els continguts dels diferents canals. “Les oportunitats seran infinites”, diu Davie sobre el nou model digital, el qual requereix un “gran canvi” organitzatiu a la corporació.

Segons el director general de la BBC, fer el salt al digital no és el repte en si mateix, sinó fer-ho “sense perdre la major part de l’audiència i cremar milions de lliures innecessàriament”.

La transformació serà progressiva. De moment, la corporació treballa perquè el canal infantil CBBC i el cultural BBC Four esdevinguin únicament digitals. Posteriorment es farà el pas amb altres marques.