Un tribunal laboral britànic ha donat la raó a la periodista Miriam O’Reilly, de 53 anys, i ha condemnat a la BBC a indemnitzar a la seva expresentadora per haver-la discriminat per qüestions d’edat i haver tingut cap a ella un tracte injust.

La periodista va argumentar que el canal públic britànic va decidir el 2009 prescindir d’ella, quan va passar el programa que presentava a un horari de màxima audiència, per la seva edat i pel fet de ser dona. El tribunal li ha donat la raó en el cas de l’edat, però no ha considerat que la corporació pública britànica tingués també una actitud sexista.

O’Reilly assegura que va rebre pressions relacionades amb el seu aspecte de dona madura, com ara que havia d’anar en compte amb les arrugues per l’arribada de l’alta definició, que s’hauria de tenyir les canes per sortir a la pantalla, o que potser s’hauria de fer un tractament amb bòtox.

A banda d’O’Reilly, també van perdre el seu lloc de treball dues presentadores més del mateix programa Countryfile, totes per sobre dels 40 anys, que serien rellevades per presentadors més joves.

La presentadora assegura haver passat “14 mesos increïblement estressants” i que el fet que li retiressin el programa per la seva edat i pel fet de ser dona va afectar la seva confiança. O’Reilly recorda que en el moment dels canvis, la BBC no li va donar cap explicació i es va limitar a dir que el programa havia de renovar-se.

En un comunicat, la cadena ha demanat disculpes i s’ha compromès a eradicar les pràctiques per discriminació d’edat.