La cadena pública britànica ha decidit reduir el nombre de presentadors al canal de notícies 24 hores i també el de periodistes enviats a conflictes internacionals. Es tracta d’una nova mesura d’estalvi per fer front a la crisi, però també a la caiguda d’ingressos que suposarà la congelació –decretada pel Govern– durant sis anys de la taxa de 170 euros que paguen el ciutadans per finançar la BBC, i que implicarà una pèrdua del 16%.

L’anunci arriba quatre mesos després que la cadena anunciés un pla que suposaria la supressió de 2.000 llocs de treball fins al 2017, a més del tancament d’algunes oficines i la disminució de nova programació.

La reducció de presentadors i enviats especials és una petició de la direcció de la BBC, que ara ha estat acceptada pel BBC Trust, tot i que demana que la cadena s’esforci per mantenir el seu contingut i estil.

L’òrgan de govern considera que els espectadors confien en la BBC News Channel i aprecien els seus trets distintius (gairebé ha duplicat l’audiència en els darrers cinc anys), motiu pel qual ha demanat mantenir “l’amplitud i profunditat” de les seves cobertures informatives.

Font: Efe