La corporació britànica BBC ha engegat un procés generalitzat de retallades que ara afecta la seva divisió internacional. La cadena pública britànica ha decidit retallar un 25% el seu pressupost per al servei mundial, una decisió que comportarà la pèrdua de 650 llocs de treball i el tancament de l’emissió en cinc idiomes.

Els serveis que desapareixeran són l’albanès, el serbi, el macedoni, el portuguès per l’Àfrica i l’anglès pel Carib. En els propers tres anys es perdran un total de 650 llocs de treball relacionats amb el servei mundial de la BBC, 480 dels quals hauran de plegar abans que acabi el pròxim any fiscal, que comença a l’abril.

La retallada al Servei Mundial de la BBC comportarà al govern britànic un estalvi de 46 milions de lliures (53,2 milions d’euros). La divisió internacional de la BBC, que va començar a funcionar a tot el món el 1932, té un cost anual de 272 milions de lliures (314 milions d’euros) i compta amb una audiència de 241 milions de persones en ràdio, televisió i Internet.

La Unió Nacional de Periodistes (UNP) britànica ha qualificat el moviment de “ferotge” i ha condemnat els “retalls dràstics” portats a terme per l’executiu de David Cameron. Per la seva part, el director general de la BBC, Mark Thompson, ha reconegut que aquests canvis són “dolorosos”, però assenyala BBC online com el pilar del futur digital de la cadena britànica.