La cadena pública britànica ha anunciat que planeja un pla de reducció de despeses en un 20%, i que suposarà la supressió de 2.000 llocs de treball des d’ara fins al 2017, a més del tancament d’algunes oficines i la reducció de nova programació. Tot i que es vol que les sortides siguin voluntàries, no es descarta que finalment siguin obligatòries.

Segons el director general, Mark Thompson, les mesures volen compensar la pèrdua d’ingressos patida després que el Govern congelés durant sis anys la taxa anual de 145,5 lliures (168 euros) que paguen els ciutadans per finançar la televisió pública, i que suposa una pèrdua del 16% per a la cadena. De fet, abans d’aplicar el pla de reducció, aquest es sotmetrà a la consulta dels contribuents que paguen la taxa.

El pla també preveu una reducció del 3% en el pressupost de la BBC1 i una reducció del 15% en el d’esports, mentre que es mantindrà la dotació per a canals infantils i per a l’emissora insígnia, Radio 4. A més, es reduirà l’adquisició de productes i el pressupost dels programes que s’emetin en hores de menys audiència.