La corporació pública britànica BBC tancarà uns 200 portals d’internet en el marc d’un programa de retallada de despesa a l’àrea digital, una decisió que comportarà la pèrdua de 360 llocs de treball durant els pròxims dos anys. L’objectiu és reduir un 25% el pressupost destinat als portals web, que fins ara era d’uns 160 milions d’euros i que es pretén reduir fins als 120 milions de cara a la temporada 2013-2014.

Aquests 200 portals que tancaran suposen el 50% de l’oferta actual de dominis de la BBC, incloent les webs independents d’algunes emissores de ràdio. Entre els espais web que tancaran destaquen Switch, dedicat als adolescents, i els portals comunitaris h2g2 i 606.

En el marc d’aquests canvis també hi haurà una reorientació de continguts. Així, es reduiran el nombre de notícies esportives i d’informacions dedicades al món de l’espectacle i s’incrementarà la cobertura d’esdeveniments culturals.

Els acomiadaments afectaran sobretot al departament de future media & technology, però també hauran de plegar una setantena de periodistes que treballen fent informació nacional i local.

El director general de la BBC, Mark Thompson, ha reconegut que aquests canvis són dolorosos, però remarca l’aposta de l’ens per la marca online com a pilar del futur digital de la corporació pública britànica.