La Comissió Europea (CE) ha autoritzat la proposta d’adquisició del 100% del grup de televisió per cable BSkyB per part de News Corporation, el conglomerat propietat del magnat australià Rupert Murdoch. L’operació ha aixecat el recels dels mitjans de comunicació anglesos, que han demanat al Govern d’aquest país que investigui l’operació per avaluar les possibles conseqüències que pugui tenir en el mercat audiovisual anglès.

L’operació uniria BSkyB, l’operador més gran de televisió de pagament del Regne Unit i Irlanda, amb News Corp., la multinacional propietària de l’estudi 20th Century Fox; els canals Fox i National Geographic, i diaris com The Sun i The Times. La companyia de Murdoch, a més, controla les principals operadores de televisió de pagament d’Itàlia, Alemanya i Àustria, tots sota la marca Sky.

Després d’analitzar l’operació, la CE ha considera que no dificultaria la competència a l’àmbit europeu. Brussel·les, en tot cas, ha deixat clar que la seva decisió es basa en criteris de competència a escala comunitària, i que no intercedeix en afers interns ni en la investigació que ha obert el Regne Unit. Així, les autoritats britàniques estan analitzant l’operació per verificar que no incompleix les normes del país sobre pluralitat informativa.

El comissari de Competència, l’espanyol Joaquín Almunia, ha indicat que confia que aquesta fusió “no afecti la competència al Regne Unit”, però ha advertit que “els efectes sobre la pluralitat dels mitjans són afers de les autoritats britàniques”.

News Corp. va notificar el passat 3 de novembre a Brussel·les la seva intenció d’adquirir el 60,9% de les accions de BSkyB, que actualment no posseeix.