La Federació Internacional de Periodistes ha reclamat una acció internacional “immediata” per responsabilitzar Israel pels seus atacs “deliberats” a professionals de la informació i mitjans de comunicació que cobreixen els enfrontaments i l’escalada de violència a la zona. L’organització denuncia que les forces israelianes han bombardejat redaccions i han colpejat, arrestat i amenaçat periodistes palestins i internacionals.

La FIP recorda que dimarts Israel va bombardejar la torre Al Jawhara a Gaza, seu de 13 mitjans de comunicació i ONG, i on el corresponal d’Efe tenia la seva oficina. L’atac no va causar víctimes, ja que l’edifici havia estat evacuat després que l’exèrcit israelita advertís que el bombardejaria. En tot cas, la Federació insta el Govern israelita a compensar els mitjans per les pèrdues materials.

L’organització també mostra la seva solidaritat amb el Sindicat de Periodistes Palestins, que ha informat d’almenys 27 professionals dels mitjans detinguts. L’organització i altres grups de premsa denuncien que es tracta d’un “clar intent de silenciar” la cobertura mediàtica a la zona.

“La comunitat internacional no pot fer els ulls grossos davant les violacions sistemàtiques dels drets humans ni establir com a objectius mitjans i periodistes”, ha afirmat el secretari general de la FIP, Anthony Bellanger.