El fundador i propietari del setmanari Le Nouvel Observateur, Claude Perdriel, ha adquirit el 100% de Rue89, segons han comunicat ambdós mitjans. L’acord, efectiu a partir del 31 de desembre, garantirà la independència del nadiu digital, que supera els dos milions d’usuaris únics mensuals.

Així doncs, Rue89, llançat el maig del 2007 sense inversor ni grup de premsa al darrere (i que després va publicar una revista impresa), restarà com un web autònom dins el grup, al capdavant del qual continuaran els seus fundadors: Pierre Haski, president; Laurent Mauriac, director general, i Pascal Riché, redactor en cap.

Perdriel, que el passat juny ja va entrar en l’accionarat de Rue89, assegura: “Tinc una gran estima professional per Rue89 des de la seva creació. Estic molt content d’aquesta entesa amb els seus fundadors, la qual ens permetrà adaptar-nos millor a l’evolució ràpida del web”.

Per la seva part, Haski afirma que units podran “aixecar millor els desafiaments entusiastes de la revolució digital i garantir una informació de qualitat”.

Segons asseguren, Le Nouvel Obervateur aportarà a Rue89 els mitjans del seu desenvolupament, mentre que el digital compartirà el seu coneixement i experiència en el desenvolupament digital, un dels eixos de futur del setmanari.