El passat divendres, Rebekah Brooks va dimitir com a consellera delegada de News International, la filial de News Corporation al Regne Unit, arran de l’escàndol de les escoltes il·legals del News of the World (NoW); diumenge a la tarda va ser detinguda pel mateix motiu (i per suposats suborns a policies quan va dirigir el setmanari), i aquest dilluns ha estat alliberada sota fiança després de més de 12 hores declarant a Scotland Yard.

Aquest dimarts, Brooks haurà de comparèixer al Parlament britànic per donar explicacions, juntament amb el magnat Rupert Murdoch i el seu fill James. A finals d’octubre haurà de tornar a comparèixer davant la policia.

La de Brooks, mà dreta de Rupert Murdoch al Regne Unit, ha estat la desena detenció per l’escàndol de les escoltes il·legals. Abans d’ella també va ser detingut Andy Coulson, director del NoW quan el 2006 va fer-se públic el cas. Coulson, fins el passat març assessor de comunicació del primer ministre David Cameron, també és en llibertat condicional.