Ja han començat els canvis al diari Le Monde després de l’entrada dels nous accionistes. Eric Fottorino ha deixat la presidència del grup i ha estat rellevat per Louis Dreyfus, un home de la confiança del banquer Matthieu Pigasse, juntament amb els empresaris Pierre Bergé i Xavier Niel, l’anomenat trio BNP, són els nous accionistes majoritaris del grup empresarial del vespertí francès.

Provisionalment, Fottorino continua com a membre del directori del diari, càrrec que equival a conseller delegat, però deixa d’assumir les funcions de gestió i editorials. També seguirà a l’empresa com a director del diari, tot i que a principis de l’any que ve ja es proposarà una nova direcció, en un procés en el qual hi participarà la Societat de Redactors de Le Monde (SRM), antic accionista de referència del mitjà.

Pierre Bergé passarà a ocupar el càrrec de responsable del consell de vigilància del grup Le Monde, mentre que Gille Van Kote, president d’SMR, serà el vicepresident d’aquest òrgan, el qual va estudiar el pressupost per a l’any 2011 i va determinar que “serà una etapa crucial per al grup per tornar al seu equilibri d’explotació”.

Eric Fottorino, de 50 anys, va arribar el 2008 al càrrec que ara abandona, després de treballar a Le Monde des de 1986 en diverses facetes: redactor, redactor en cap, cronista i cap de redacció.