La revista VSD ha estat condemnada a pagar 2.000 euros a Valérie Trierweiler, per haver publicat una foto a la portada de la publicació on apareixia amb la seva parella, el president francès François Hollande, quan anaven a prendre un bany la platja de la residència estival presidencial (privada, però a la vista del públic). La primera dama havia sol·licitat 30.000 euros per danys i perjudicis.

Trierweiler, que donarà els 2.000 euros a Reporters sense Fronteres, és periodista a Paris Match, setmanari que també va publicar la imatge però a les pàgines interiors. Aquesta és la diferència amb VSD, segons l’entorn de la parella d’Hollande, informa Vanitatis.

Les fotografies de la parella van ser captades per dues turistes franceses que les van vendre a una agència, i aquesta va fer el mateix amb diferents mitjans. Altres publicacions com Voici i Closer també van treure en portada la imatge de Trierweiler i Hollande en banyador.

La magistrada Anne-Marie Sauteraud entén que, per informar als lectors de les vacances del president, no era necessari mostrar la seva companya en biquini sense que ella ho sabés. Amb tot, la sentència rebaixa la quantitat inicial demandada en entendre que Trierweiler no podia ignorar el risc de ser fotografiada a la platja amb Hollande, tot i ser privada.

VSD ja ha anunciat que recorrerà la sentència. El seu editor, Philippe Labi, no entén una condemna per unes imatges que considera d’una “gran banalitat”.