La Comissió de Borsa i Valors dels Estats Units (Securities and Exchange Commission, SEC) ha sancionat ComScore i el seu exdelegat Serge Matta amb 5,7 milions de dòlars (en euros uns 5,2 milions) per inflar els seus ingressos i falsejar mètriques de rendiment. L’empresa de mesurament d’audiències pagarà una multa de 5 milions de dòlars i Matta una altra de 700.000 dòlars. A més, l’exdirectiu indemnitzarà ComScore amb 2,1 milions per accions i incentius cobrats.

Els fets es van produir almenys entre febrer de 2014 i febrer de 2016, quan Serge Matta va ser acomiadat. Segons la SEC, ComScore i el directiu van participar en un “esquema fraudulent” per inflar els ingressos en uns 50 milions de dòlars, a més de fer “declaracions falses i enganyoses” sobre els resultats de l’empresa. El sistema va permetre presentar “artificialment” millors resultats durant set trimestres consecutius i crear “la il·lusió d’un creixement ferm i fluït” del negoci.

ComScore “ni desmenteix ni confirma” les acusacions de la SEC, però afirma que ha col·laborat amb la Comissió, ha substituït la cúpula directiva de Matta, i ha modificat les seves polítiques internes.