Els accionistes de News Corporation han demandat a la junta directiva de la companyia després de comprar un negoci propietat de la filla del president de l’empresa, Rupert Murdoch, per uns 675 milions de dòlars. Els accionistes acusen al magnat de la comunicació de nepotisme per beneficiar a membres de la seva família amb l’operació.

“En poques paraules, Murdoch està provocant que News Corp pagui 675 milions de dòlars per nepotisme”, diu la demanda d’Amalgamated Bank, fideïcomissari de diversos fons d’inversió que té més d’un milió d’accions de News Corp.

“A més de fer créixer el número de directius de la companyia amb la seva filla, Murdoch s’involucra constantment en transaccions per beneficiar a membres de la seva família”, afegeix la demanda presentada davant la Cort de Chancery a Delaware, a la qual també s’hi va afegir el Central Laborers Pension Fund.

Els demandants consideren “injust” el valor pagat i alerten de la clau successòria que pugui tenir l’operació de Rupert Murdoch. Per tot, la demanda busca una compensació per danys i una declaració de què la directiva va violar el seu deure fiduciari amb els accionistes.

El president de News Corp va explicar que espera que la seva filla Elizabeth se sumi a la directiva de la companyia després de l’adquisició del negoci de producció de televisió Shine Group. L’acord, doncs, planteja interrogants sobre la successió a News Corp, propietària de la cadena Fox i editora del diari The Wall Street Journal.

Font: Reuters