Un grup d’activistes gais dels Estats Units anomenat Outserve ha llançat la que és la primera revista destinada al col·lectiu homosexual de les Forces Armades dels Estats Units. La publicació, també sota el nom d’Outserve, estarà disponible pròximament en les principals bases, tot i que ja es pot descarregar des de la seva pàgina web.

“L’objectiu de la publicació és que els membres gais de l’exèrcit sàpiguen que no estan sols”, afirma el codirector de la nova revista, que afegeix que Outserve pretén comunicar als demés soldats que els gais són membres “capaços que servim honorablement, i que acceptar-ho i mirar cap endavant ajudar a enfortir a l’exèrcit nord-americà”.

El primer número inclou articles sobre la recentment derogada llei Don’t Ask Don’t Tell i altres temes d’interès per la comunitat gai de les Forces Armades dels EUA. El passat mes de desembre, el Congrés es va pronunciar a favor de derogar aquesta llei per la qual un homosexual que declarava ser-ho havia de ser expulsat de les Forces Armades.

Segons JD Smith, pseudònim que utilitza el codirector de la revista i que és oficial en actiu, la visibilitat és clau. “No es tracta de subratllar les diferències, sinó de demostrar com les tropes gais, lesbianes i transsexuals són membres orgullosos de l’exèrcit, iguals que la resta de militars”, apunta.

Outserve es defineix com una xarxa amb prop de 2.900 membres homosexuals actualment en actiu a les Forces Armades dels EUA.