El passat dilluns va començar a emetre des de Beirut, al Líban, un nou canal àrab de notícies per satèl·lit, Al Mayadeen (en àrab, les places). Sota el lema La realitat, tal qual, la nova cadena vol competir amb Al-Jazeera, de Qatar, i Al-Arabiya, dels Emirats Àrabs, les dues cadenes àrabs de major audiència al món, creades per governs de països petrolers que han recolzat l’aixecament contra el règim siri.

De fet, el director de la cadena, Gasan ben Yedo, l’any passat va abandonar Al-Jazeera com a protesta per com havia cobert la revolta de Síria. “N0 som un canal que parli en nom d’Iran o del règim siri. Som un canal totalment independent que reflecteix la realitat tal qual”, assegura Yedo. A més, assenyala que la cadena advocarà per les causes nacionalistes àrabs i s’oposarà a la “intervenció”estrangera.

Segons apunta la cadena al seu web, el seu objectiu és crear “ponts de diàleg i coneixement aprofitant les últimes tecnologies” i “allunyar-se del sectarisme”. A més, Al Mayadeen defensa “la resistència a l’ocupació, la cultura de la tolerància, el diàleg de les civilitzacions i refusa l’extremisme”, i remarca que “l’assumpte palestí està al cor de tots els temes d’importància”.

La programació d’Al Mayadeen està formada per butlletins informatius, els quals s’emeten cada 20 minuts, i de dos informatius d’una hora, un al migdia i l’altre a la nit. A banda, també inclou programes de debat i culturals, a més d’un espai dedicat a la comunitat cristiana de l’Orient Mitjà.