Uns 1.100 treballadors de The New York Times (una cinquena part de la plantilla) van fer vaga dijous per reclamar augments salarials per fer front a l’alta inflació dels Estats Units, entre d’altres. Es tracta de la primera aturada d’aquestes característiques que es realitza al diari des de 1981. Amb un vaga tan nombrosa, el mitjà va funcionar amb el personal internacional i no sindicat.

La vaga es va executar arran de la manca d’acord després de 20 mesos de negociacions, ja que el conveni col·lectiu de la plantilla va vèncer el març de 2021. El sindicat NewsGuild of New York acusa l’empresa editora de donar allargues en les converses.

Els representants de la plantilla reclamen que el salari base s’incrementi dels 45.000 dòlars anuals actuals als 65.000, encara per sota de la inflació dels EUA. A més, es demanen augments salarials per als propers quatre anys lluny del que ofereix l’empresa.

A banda, NewsGuild també reclama millors plans de pensions per als empleats, donar facilitats per fer teletreball, i uns sistemes d’avaluació de la productivitat sense biaixos racistes.

El sindicat recorda que l’editora del diari preveu obtenir un benefici operatiu de 320 milions de dòlars el 2022, i ha aprovat una despesa de 150 milions en la recompra d’accions als inversors.

Per la seva part, des de la direcció del The New York Times han expressat la seva “decepció” per la convocatòria de vaga, ja que entenen que les negociacions no es troben en un punt mort i continuen obertes.