L’exconsellera delegada de News International, Rebekah Brooks, ha estat acusada per la Fiscalia d’obstrucció a la justícia en les investigacions pel cas de les escoltes il·legals als mitjans de Rupert Murdoch. La màxima sentència per obstruir el curs de la justícia és la cadena perpètua.

En concret, Brooks ha estat acusada d’amagar material als investigadors, conspirar per treure caixes dels arxius de la seu londinenca del grup de Murdoch, i d’amagar documents, ordinadors i altres equipaments electrònics. També estan imputats el marit de Brooks, l’entrenador de cavalls de cursa Charlie Brooks; la seva secretària i altres treballadors de News Corporation.

El cas no només afecta l’àmbit mediàtic: David Cameron és molt amic de la parella, i la comissió d’investigació també indaga en la relació entre la premsa i els polítics.

L’exconsellera delegada de News International, que posa en dubte la “imparcialitat” de la decisió, la titlla de “dèbil i injusta”. Per a Brooks, la investigació és una “pèrdua” de diners públics i una “cara distracció”.